Skip to content

Om Gilla bilen

Vi gillar bilen därför att den är en av våra viktigaste hushållsmaskiner. Den ger oss möjlighet att ta oss dit vi vill och när vi vill. Vi använder den för att pendla till jobbet och vi använder den för att åka på semester. Bilen behövs när vi ska åka och handla mat och när vi ska hälsa på släkten. Den ger oss också möjlighet att bo precis där vi vill, istället för att tvingas välja bostad efter hur busslinjen går.

Många av oss har bilen som sin hobby och detta i sin tur försörjer oss med duktiga bilmekaniker. En del av oss intresserar sig mycket för bilens teknik, andra dess design. För vissa är bilen helt enkelt bara världens bästa transportmedel.

Det finns de som tycker att bilen borde försvinna. Istället för att minimera dess störningar i form av utsläpp och liknande, ser de bilen som ett hot. Kanske för att den ger oss individuell mobilitet. Kanske för att den gör oss svåra att kontrollera. Vi som står bakom Gilla Bilen vill därför lyfta fram alla de goda egenskaper som bilen har och framför allt friheten den ger oss.