Nytt rekordår i bilhallarna!

Med 2016 i backspegeln är det bara att konstatera att bilmarknaden haft ytterligare ett rekordår – för både personbilar och lätta lastbilar.

– Nyregistreringarna av personbilar ökade med 7,9 procent till 372 300  bilar, vilket är nytt rekord. Lätta lastbilar ökade med 15,3 procent till 51 700 fordon, vilket också är nytt rekord, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Han ser flera anledningar till de rekordstarka nyregistreringssiffrorna.
– Den mycket starka bilmarknaden under 2016 förklaras av den starka konjunkturen, köpstarka hushåll, rekordlåga räntor, en stabil arbetsmarknad med historiskt sett låga varsel och en snabbt växande marknad för privatleasing. Utöver detta kan nämnas låga begagnatlager med hög omsättningshastighet, fortsätter Bertil Moldén.

Och bilmarknaden ser fortsatt ljus ut även 2017.
– Vi förväntar oss en fortsatt mycket stark bilmarknad även i år och vår prognos är 360 000 personbilar, vilket är den näst högsta siffran någonsin. Förutsättningarna för en bra bilmarknad i år är goda med tanke på att den svenska ekonomin väntas vara fortsatt stark, räntorna ser ut att förbli på mycket låga nivåer, sysselsättningen och hushållens disponibla inkomster väntas öka, säger Bertil Moldén.

Läs mer hos BIL Sweden.