Strålande höst i bilhallarna!

161005

För trettiotredje månaden i rad ökade nybilsregistreringen i september – med hela nio procent. Det gör årets september är den näst bästa septembermånaden någonsin för personbilar, slaget bara av september 1974 då det var köprusch inför en momshöjning.

– Den svenska bilmarknaden kommer enligt våra prognoser att nå nytt rekord i år både för personbilar och lätta lastbilar. Septemberregistreringarna tyder på att 2016 blir ett rekordår. Det stora nybilsintresset beror på en stark ekonomisk tillväxt, extremt låga räntor, stabil arbetsmarknad och ökat intresse för privat-leasing. För lastbilarnas del spelar också ökat transportbehov genom ökat bostadsbyggande och infrastrukturinvesteringar en stor roll, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Läs mer här!