Bra drag i bilhallarna i juni

back-background-landscapes-road-world-wallpapers_for_desktop

– Det är fortsatt full fart på fordonsmarknaden. I juni ökade nyregistreringarna av personbilar med 12,6 procent, lätta lastbilar steg med 17 procent och tunga lastbilar gick upp med 28,8 procent. För personbilarnas del är det trettionde månaden i rad som registreringarna ökar och årets juni är den bästa junimånaden någonsin för personbilar, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

– Det var en registreringsdag mindre i juni i år jämfört med samma månad förra året. En registreringsdag mindre motsvarar cirka fem procent färre registreringar, vilket förstärker bilden av att juni var en mycket bra bilmånad, fortsätter Bertil Moldén.

– När vi summerar det första halvåret kan vi konstatera att det har varit en stabilt stark bilmarknad. Den positiva utvecklingen förklaras av en stark konjunktur, köpstarka hushåll, extremt låga räntor, ökad sysselsättning, balanserade begagnatlager och ökad privatleasing, säger Bertil Moldén.

 

Läs mer hos BIL Sweden.