Bästa maj någonsin!

160601

Toppnoteringarna från bilhallarna fortsätter, och förra månaden blev den bästa maj någonsin för nybilsregistrering i Sverige –  och den tjugonionde månaden i rad med ökande siffror.

– Vi kommer av allt att döma att få ett nytt rekord för nya bilar i år. Förklaringen ligger bland annat i en stark konjunktur, positiv utveckling på arbetsmarknaden med ökad sysselsättning och låga varsel och dessutom rekordlåga räntor. En annan faktor är det ökade intresset för privatleasing, som lockat till sig nya köpargrupper, det säger Bertil Moldén, Vd för BIL Sweden.

Och att svenskarna köper allt fler nya bilar är inte bara bra för bilbranschen.

– Nya bilar blir allt säkrare och bränslesnålare och släpper ut mindre koldioxid. Under det första kvartalet i år släppte nya personbilar ut i genomsnitt ut 5 gram mindre koldioxid per km än de bilar som nyregistrerades under samma period förra året. En ökad förnyelse av bilparken med fler nya bilar som ersätter gamla bilar med betydligt sämre miljöprestanda är positivt för miljön samt möjligheterna att nå Nollvisionen snabbare, säger Bertil Moldén.

Läs mer hos BIL Sweden.