Aldrig mera P-böter?

Parkering-skylt

P-böter kan förstöra en hel dag, ja en hel vecka om det vill sig illa, och trots att vi ju vet att det för det mesta är vårt eget fel så svider det ändå i både plånbok och själ. Tänka om man bara kunde slippa eländet…

Tja, varför inte? Resonerade den politiska ledningen i Norddjurs kommun i Mittjylland i Danmark, och utreder nu om man borde sluta med bötfällningen. Verksamheten är nämligen en förlustaffär för kommunen, och att helt slopa den vägs nu som alternativ mot att lägga verksamheten på en privat firma.

Men helt fri parkering blir det förstås inte, parkerar man så olämpligt att man hindrar trafiken eller räddningstjänstens framkomst blir det fortfarande smäll på fingrarna.

Vad tror ni, hade det fungerat i Sverige?

Läs mer hos Kvällsposten här!