Ungdomar gillar bilen – och vill äga den!

gilla_bilen_6

De flesta ungdomarna förknippar bilism med något positivt och det är fri rörlighet som är den viktigaste aspekten. En majoritet tror att bilarna blir fler i framtiden. Åtta av tio har redan tillgång till bil när de behöver och sju av tio vill helst äga bil själva. det visar en ny undersökning från Inizio som har frågat drygt 1000 studerande på gymnasium och högskola vad de tycker om bilar och bilägande, och som BIL Sweden presenterar idag.

-Det mest överraskande är att så många vill äga en bil. Den allmänna uppfattningen är att ungdomarna inte vill ta körkort och inte heller äga en bil i framtiden. Undersökningen visar att så är inte fallet, i stort sett alla vill ha tillgång till bil även framgent. Dessutom ökar körkortstagandet stabilt varje år, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Läs mer och se hela undersökningen här!