Dags för vinterdäck

road-123925_1280

Hösten har varit mild, men vänta inte för länge med att byta till vinterdäck. Kylan kan slå till snabbt och även om termometern släpar sig upp kring tiograderssträcket framåt eftermiddagen kan vägarna vara förrädiska tidiga morgnar. Att vinterdäck skulle slitas snabbare än sommardäck är dessutom en myt och ingen anledning att skjuta på bytet, det menar i alla fall Allan Ostrovskis, teknisk chef på Nokian Tyres. Och det gäller att veta vilka däck man ska ha.

− Håll huvudet kallt och basera inte ditt beslut på vädret som råder nu. Avgörande för valet av vinterdäck är vilken typ av vinterbilist du är, erfaren eller mindre erfaren, kör andra familjemedlemmar med mindre erfarenhet av vinterkörning bilen, måste du använda bilen dagligen oavsett väglaget och har bilen ABS-bromsar och antisladdsystem, berättar Ostrovskis för Allt om Bilar.

Läs hela artikeln här.