Hjulen är stulna!

santa-claus-156503_1280

 

Barn, paket, julmat och trängsel – och när man väl lyckas baxa ut allting på parkeringen är bilen borta!? Vad är det för grinch som inte kan låta andras saker vara ens i juletid?

Tja, det kan faktiskt vara just julens fel. Enligt försäkringsbolaget IF är så mycket som var femte bil som anmäls stulen i december i själva verket bara bortslarvad. Julstressade förare glömmer helt enkelt bort var de parkerat.

Det händer förstås resten av året också, men i mycket mindre utsträckning – en vanlig månad är “bara” cirka 8 procent av de stöldanmälda bilarna tillfälligt borttappade, mot runt 20 procent i december. Julstress antas helt enkelt vara boven i dramat.

Men det finns sätt att försäkra sig även mot detta. Ta hjälp av barnen för att komma ihåg var du parkerar, de är ofta mindre stressade. Eller ta hjälp av telefonen, ta en bild på var du parkerar eller ladda ner en app som hjälper dig komma ihåg bilens koordinater.

Men framförallt: ta det lugnt. Det blir jul ändå.

Läs mer här!