Högtryck för nybilsregistreringen i oktober!

Nybilsregistreringen fortsätter öka, berättar BIL Sweden i ett pressmeddelande idag:

– Det rådde något av brittsommar i bilhallarna i oktober, med fortsatt starka registreringssiffror. Nyregistreringarna av personbilar ökade med 11,5 procent, vilket är tionde månaden i rad med plussiffror. Ackumulerat från årets början har personbilsregistreringarna ökat med 15 procent. Det är en glädjande utveckling och 2014 ser ut att bli det sjätte bästa personbilsåret någonsin, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

– Oktoberregistreringarna för personbilar har till viss del påverkats av de obligatoriska krav på däcktrycksövervakning, antisladdsystem samt växlingsindikator på manuellt växlade bilar som infördes från 1 november. Det gjorde i sin tur att ett antal extra bilar togs i trafik innan den 1 november, förklarar Bertil Moldén.

Elfte månaden i rad med uppgång för lastbilar

De totala lastbilsregistreringarna ökade med 14 procent, vilket är elfte månaden i rad med plussiffror. Hittills i år har lastbilsregistreringarna ökat med 13 procent. För lätta lastbilar var oktober den tredje bästa oktobermånaden någonsin. Det här är positiva konjunktursignaler, säger Bertil Moldén.

Bild1

Läs mer på BIL Swedens hemsida!