Fordonstillverkning strategiskt viktigt för Sverige

Av admin
 

Volvo-XC90-First-Edition-03-1024x609

Under fem år lägger Volvo Cars 75 miljarder kronor på utveckling av nya bilmodeller. Den nya modellen, XC90, är en del av detta omfattande produktutvecklingsarbete. Modellen kommer att tillverkas vid Volvo Torslandaverken i Göteborg.

Vidare har Volvo Cars tillsammans med sin ägare, kinesiska Geely Auto, öppnat ett gemensamt utvecklingscenter i Göteborg för att tillsammans konstruera en europeisk småbil, C-segmentet. Volvo Cars investeringar, tillsammans med de som Volvo och Scania genomför, innebär ett stort behov av civilingenjörer och högutbildade tekniker inom konstruktion och produktionsteknik.

Fordonsindustrin är en mycket strategiskt viktig och innovationsdrivande industri för Sverige. Totalt har den knappt 110 000 anställda inom fordonstillverkning och inom leverantörsledet.

Dela!

Kommentarer stängda.